De website wordt aangepast voor een betere vindbaarheid van de producten.
Tot die tijd kun je het best gebruik maken van de zoekfunctie onderaan de site, of stuur ons een bericht.

Celzouten

Celzouten zijn ontwikkeld op basis van de biochemie volgens Dr. Schüssler, een homeopathische arts uit de 19de eeuw. Hij ontdekte dat een tekort aan mineralen de werking van het lichaam verstoort, door gebrek aan werkingsstoffen. Naar aanleiding hiervan is de celzouttherapie ontstaan.
Mineraaltekorten
Dit tekort ontstaat onder andere door onvoldoende opname van de nodige voedingsstoffen. De veranderende voedsel productie methodes en de mineraal arme producten, kunnen leiden tot mineraal tekorten. Andere oorzaken zijn opgedane gifstoffen via bouwmaterialen in het huis, de kleding die wordt gemaakt van met pesticiden verbouwd katoen, vele lichaamsverzorgingsproducten die zware metalen, aluminium en methyl – propylparabeen bevatten, medicijngebruik en uitstoot. Tevens kunnen mineraaltekorten geërfd  worden vanuit de familie. Een moeder met een tekort aan een mineraal, kan dit zelf ook niet doorgeven aan haar kind. Straling en energetische belasting onttrekt ook mineralen. Een slaapkamer dat vol apparatuur staat veroorzaakt daarom ook veel belasting. Maar werken in WiFi, wonen naast hoogspanningsmasten en bellen met deck telefoons is ook een niet te onderschatten risico. Uiteraard is de manier hoe jij je leven indeelt ook erg belangrijk. Ben je druk, of voer je juist niets uit. Een overmaat aan angsten, verdriet of negatieve gedachten zijn ook redenen waardoor mineralen onttrokken worden uit het lichaam.
Verdunning
Op basis van deze theorie zijn lichaamseigen mineralen verwreven tot celzouten en zodanig verdund, dat ze direct via de cel het lichaam binnen kunnen komen en niet, zoals vitamine preparaten, door het verteringsstelsel heen moeten gaan. Door de enorme verdunning is het daarbij onmogelijk om een overdosis van celzouten binnen te krijgen.
Celzouten vullen fysiek de tekorten van mineralen aan en werken daarbij tegelijk op bepaalde werkingsgebieden. Deze werkingsgebieden zijn fysieke manifestatie, fysieke, mentale en emotionele opruiming, fysieke begrenzing, emotionele, mentale en geestelijke kracht, het verwerken van emoties en mentaal reageren.
Gezonde cellen, een gezond lichaam
Dr. Schüssler heeft met behulp van twee wetenschappers, de patholoog professor Rudolf Karl Virchow en de fysioloog Jacob Moleschott, ontdekt hoe ziektes ontstaan. Namelijk door het het inzicht dat het wezen van een ziekte de pathogeen (ziekteverwekkend) veranderende cellen is -Virchow-. Dit zegt, dat wanneer het lichaam ziek is, de cellen ook ziek zijn. En dat ziekte van de cellen ontstaat door verlies van anorganische zouten (mineralen) –Moleschott-.
Hierdoor kwam Dr Schüssler tot de conclusie dat de gezondheid van de cellen en ook die van het lichaam hersteld moeten worden door het aanvullen van dat verlies en dat om lichamelijk letsel te voorkomen en om de middelen voor opname door de cellen geschikt te maken, ze verdund moeten worden.
Gezichtsanalyse
Middels een gezichtsanalyse (bij mensen) en/of de fysieke en emotionele toestand van het dier en de mens is te bepalen aan welke celzouten er een tekort is. Tekorten aan mineralen zijn namelijk af te lezen in het gezicht, zoals kraaienpoten, rimpels bij bovenlip, donkere kringen om de ogen, grauwe kleur, vette of droge huid, blauwe lippen, hectische vlekken, etc., maar ook aan de handen en het haar. Is het haar broos, droog of juist te vet.
Het grootste tekort dienst eerst aangevuld te worden.  Volgens de wet van het minimum, is de groei afhankelijk van de bouwstof die het minst aanwezig is. (Justus von Liebig, Chemicus).
Tekorten die aangevuld zijn, zijn dus zichtbaar als verbetering in het gezicht en in positieve zin merkbaar in de emotionele staat van zijn.
Alle celzouten hebben afzonderlijk invloed op verschillende organen en fysieke kwaliteiten.

Gebruik:

De celzouten zijn in melksuiker verwreven en vervolgens geperst tot tabletten. Celzoutmengels zijn celzouten in poedervorm.
Zowel de tabletten kunnen direct ingenomen worden of opgelost worden in water. Bij inname de tabletten in de mond laten smelten, zodat de mineraal moleculen door het mondslijmvlies kunnen worden opgenomen.
Celzoutmengsels: meng volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking een hoeveelheid celzoutmengsel met (mineraal)water. Gebruik hiervoor een plastic lepel in glas of kunststof beker.
Indien vermengd met water, het water even in de mond houden alvorens door te slikken.
Dosering: Om de normale dagelijkse mineraal behoefte aan te vullen worden er 5 tot 7 tabletten per celzout per dag gebruikt. Bij chronische situaties zijn dit er 7 tot 10 per dag per celzout. In acute situaties kan men iedere 5 à 10 min. een tablet in de mond laten smelten.