Wees lief voor je huid!


Onze huid, het grootste orgaan, werkt elke dag en nacht hard om lichaamsvreemde stoffen buiten te houden en afvalstoffen uit te scheiden.


Het heeft nogal wat te verduren; warmte, kou, uitlaatgassen, make-up en niet te vergeten alle synthetische stoffen die zitten verwerkt in wasmiddelen, kleding, douche – en badschuim, bodylotion en gezicht crèmes.

Je huid kan echt wel tegen een stootje. Maar je kunt de gezondheid van je huid ook een beetje helpen, door synthetische inhoudsstoffen die je direct op je gezicht en lichaam smeert, te vermijden.

Gelukkig komen er steeds meer mooie en betaalbare producten op de markt die geproduceerd zijn met natuurlijke en zuivere ingrediënten (en bovenal ook diervriendelijk zijn!). Waardoor er ook minder snel onnodige oxidatieprocessen plaats zullen vinden. Uiteraard is het hierbij ook belangrijk om goede voeding te nuttigen. Tuurlijk, je hoeft je niet altijd 100% aan de regels te houden, maar als het leeuwendeel van je voedsel en dus ook van je lichaamsverzorging, maar bestaat uit voedzame en onschadelijke ingrediënten.

Een goed voorbeeld van zo een prachtig product is de gezichtsverzorging van Primavera, zoals de Neroli/ cassis olie. Deze olie bestaat o.a. uit jojoba olie, amandelolie, abrikozenpit olie en verschillende zuivere essentiële oliën. Vitamine E helpt oxidatieprocessen tegen te gaan.
Door de vloeibare substantie is deze olie heel erg zuinig in gebruik. Enkele druppels zijn al genoeg voor een goede hydratatie.

Je kunt je huid verder helpen door te douchen met afwisselend warm en koud water. Hiermee activeer je een betere doorbloeding van de huid waardoor er dus meer voeding en zuurstof naar je huid gebracht kan worden en afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Eindig een douchebeurt met koud water.

Vind je deze methode iets te heftig voor het douchen, pas het dan in ieder geval wel toe voor je gezicht. Het is misschien even wennen, maar je zult snel merken dat het zijn vruchten afwerpt.
Er bestaan heel veel verschillende schoonmaaklotions; goede, betere, maar ook slechte. Wil je dit perse blijven gebruiken, kijk dan of je het af kunt wisselen met de warm/ koud methode. Zelf ben ik er voorstander van om je gezicht te wassen met de warm/ koud methode en het dan vervolgens te drogen met een wattenschijfje. Al het vuil van de dag zal er net zo goed, waarschijnlijk nog beter van af komen. En je huid kan weer ademen!

Onderzoek eens wat jij voor jouw huid kunt betekenen.
Hier vind je hydraterende en zuivere gezichts -en lichaamsverzorgingsproducten.


Lekker smeren!