Dieren natuurlijk genezen


Uit liefde voor alle dieren en met een passie voor natuurgeneeskunde, ben ik mijn praktijk gestart in veterinaire natuurgeneeskunde. Als afgestudeerd veterinair natuurgeneeskundige aan de Silverlinde in Breda denk en zoek ik graag mee naar natuurlijke oplossingen om de gezondheid van jouw dier te bevorderen.

Natuurgeneeskundige behandeling van hond, paard en kat
Ter preventie van ziekte
Ter onderhoud van de gezondheid van jouw dier
Ter ondersteuning naast een reguliere behandeling van jouw dier

Met dieren natuurlijk genezen wordt bedoeld dat een dier met of zonder klacht met een holistische visie behandeld wordt en er natuurlijke maatregelen en/ of middelen gegeven worden om de gezondheid van een dier te bevorderen

Therapieën die in worden gezet bij Wel Zo Natuurlijk voor het natuurlijk genezen van dieren zijn gedragstherapie, aromatherapie, celzouttherapie, bloesemtherapie, (beperkte) bewegings therapie, TTouch, fytotherapie (kruidenleer), energetische therapie en voedingsadviezen.
Ik werk holistisch en verbind de fysieke, mentale en energetische aspecten met elkaar, waardoor een behandeling altijd volledig afgestemd is op het individu.
Op tijd doorverwijzen hoort ook bij mijn vak. Indien nodig zal ik voor een specialistische behandeling doorverwijzen, dit kan bijvoorbeeld zijn een dierenarts, een fysiotherapeut of een osteopaat.

Ik ben geen dierenarts en mijn behandelingen vervangen in geen geval de regulier voorgestelde behandelingen. Het advies is om bij acute levensbedreigende situaties altijd een dierenarts in te schakelen.

Net als voor de mens is het tegenwoordig ook voor het dier meer en meer mogelijk om gebruik te maken van beide werelden; zo hebben zowel natuurgeneeskunde als wetenschap ons veel te bieden! 

Zelfgenezend vermogen

Dieren natuurlijk genezen heeft als doel om het lichaam zelf aan te zetten tot genezing. Tot bepaalde fases in ziektestadia is dat heel goed mogelijk. Met middelen die geen of zo min mogelijk verstoringen geven aan andere lichaamsprocessen.
Maar het komt natuurlijk ook voor dat reguliere medicatie onontbeerlijk is, om een dier zo nog een prettig mogelijk (langer) leven te kunnen geven. Natuurlijke middelen zouden bij deze dieren de schadelijke effecten van medicatie aan bepaalde lichaamsprocessen kunnen helpen te verminderen.
Ook kunnen er maatregelen of middelen ingezet worden die het dier verlichting geven door ontspanning, denk aan manuele therapie, maar ook aan bepaalde planten die inhoudsstoffen bevatten om het zenuwstelsel te kalmeren.



Werkwijze

Ik zal een uitgebreide anamnese afnemen, dit bestaat uit een vraaggesprek en een fysiek en energetisch onderzoek. Dit duurt 1 tot 1,5 uur. Naar aanleiding van mijn bevindingen zal ik een conclusie voorstellen en op basis daarvan zal ik een advies voorschrijven welke uitvoerbaar is voor dier en eigenaar. Je ontvangt een verslag van de anamnese binnen 24 uur, zodat je alles rustig kunt nalezen en informatie kunt opzoeken.

Adres: Cornelis van der Lijnstraat 1, 2593 NC, Den Haag
06-24877749 | info(@)welzonatuurlijk.nl

In overleg kan een consult op locatie: thuis, op stal of ander verblijfsadres.





Beschikbaarheid
Neem contact met mij op om een afspraak in te plannen. Ook ‘s avonds en in het weekend beschikbaar.

Tarieven

Wat kost een consult?
– Eerste consult: EUR 60,00 (inclusief verslag en eventuele vragen na consult)
– Eventueel vervolgconsult: EUR 40,00

De insteek is om een dier en eigenaar binnen één of eventueel twee consults op weg te helpen en oplossingen aan te bieden voor de lange termijn.

Na consult ben ik altijd bereikbaar voor korte praktische vragen per e-mail of WhatsApp.
Voor uitgebreide vragen en eventueel een uitgebreid advies zal ik een vervolgconsult voorstellen. Kan ik op basis van de gegeven informatie een advies geven, dan zal dit een consult zijn per telefoon, e-mail of WhatsApp. Hiervoor reken ik een tarief van EUR 25,00

Reiskosten zijn inbegrepen voor 30 km retour. Daarbuiten zijn de kosten EUR 0,19 per km.

Annulering
Voor afspraken die binnen 24 uur geannuleerd worden, ben ik genoodzaakt 50% van de kosten in rekening te brengen.

Vergoedingen
Natuurgeneeskundige behandelingen worden (nog) niet erkend door verzekeraars en daarmee kunnen consults niet vergoed worden. Wel zou het kunnen dat jouw dierenarts bepaalde natuurlijke middelen verkoopt die wel vergoed worden wanneer je een dierzorgverzekering hebt. Dat is door de eigenaar zelf na te gaan. Indien nodig denk ik graag met je mee over de te betalen kosten.

Contact

Vragen? Neem dan zeker contact met mij op. Ik help jou en jouw dier graag verder!

Contact
06-24877749
facebook.com/WelZoNatuurlijk