De kracht van celzouten op je gezondheid is groot. Het behouden van je gezondheid heeft met veel factoren te maken. Zoals je weerstand, invloeden van buitenaf en overerving. Dr. Schüsser celzouten worden ingezet om mineraaltekorten aan te vullen. Mineraaltekorten op celniveau kunnen leiden tot minder ernstige of ernstigere ziektes. Je kunt geboren worden met mineraaltekorten, als jouw moeder bijvoorbeeld bepaalde tekorten had. Maar tekorten aan mineralen ontstaan ook door onvolwaardige voeding (lange ketenproducties, gifstoffen/ weinig voedingsstoffen), giftige bouwmaterialen, chemisch bewerkte kleding, cosmetica en lichaamsverzorging met zware metalen. Maar ook door uitstoot, straling en natuurlijk…stress. Een hele lijst.

Jouw lichaam is altijd druk bezig om het evenwicht te bewaren, het bewaren van de zogenaamde homeostase. En daar is het lichaam heel goed in. Maar in sommige situaties kan jouw fysieke en mentale lichaam het niet meer goed bolwerken. Dr. Schüssler heeft verschillende celzouten voor verschillende tekorten ontdekt; nr. 1 t/m 12 de basiszouten. Vandaag de dag gaat de ontdekking door, maar je komt al een heel eind met nr. 1 t/m 27. Deze tekorten hangen samen met fysieke symptomen, gezichtskenmerken en de mentale staat. Mijn advies is om bij start van het gebruik van celzouten te beginnen met het Energiemengsel. Je lichaam gaat aan het werk en het opruimen en aanvullen kan beginnen. De mineralen zijn zodanig verdund, dat ze direct door de slijmvliezen worden opnomen in de lichaamscellen. Overdoseren kan niet, overtollige mineralen worden weer afgevoerd. Het Energiemengsel bestaat uit celzout nr. 3 (Ferrum Phosphoricum: bindt zuurstof in rode bloedlichamen), nr. 5 (Kalium Phosphoricum: bindt lecithine -voor denkwerk- en werkt antiseptisch), nr. 8 (Natrium Chloride: ondersteuning endocriene stoornissen, werking vocht – en warmtehuishouding) en nr. 9 (Natrium Phosphoricum: neutraliseert verzuringen).

Schüssler celzouttherapie valt onder natuurlijke geneeswijzen. Ze geven geen schadelijke bijwerkingen en werken op celniveau. Belangrijk is dat je begint met het aanvullen van het grootste mineraaltekort. Natuurlijke geneeswijzen helpen je preventief te werken aan jouw gezondheid of die van het dier. Ziektes die omkeerbaar zijn, kunnen ook goed behandeld worden met natuurlijke geneeswijzen. Of het nu celzouttherapie, fytotherapie, aromatherapie, homeopathie, massage, mindfullness, bloesemtherapie of een andere vorm van natuurlijke geneeswijze is die voor jou goed werkt. Bij ziektes in een vergevorderd stadium kunnen natuurlijke geneeswijzen verlichting bieden, al dan niet in overleg met een behandelend arts. Vergeet niet dat de basis voor een goede gezondheid over het algemeen ligt in juiste voeding, voldoende beweging en een ontspannen geest, die flexibel met weerstand om kan gaan. Mens én dier vinden baat bij de werking van celzouten. Zoals hond, paard, kat, kip, koe, fret of geit! Voor vragen over het juiste middel, gebruik of dosering, bekijk de website of stuur mij een berichtje!