Wat zijn bloesem remedies?
Bloesem remedies zijn energetische producten gemaakt van bloemen, planten, bomen en struiken in samenwerking met de Deva’s (wezenskrachten van planten). De diepe werking van bloesem remedies helpen mens en dier te genezen. Elke plant bevat bijzondere en specifieke eigenschappen en biedt ondersteuning in het bewustwordingsproces. De remedies werken door het tegenovergestelde aan te vullen. Zo worden emoties of gevoelens niet onderdrukt, maar wordt het tegendeel aangevuld. Angst wordt bijvoorbeeld niet onderdrukt, maar moed wordt juist aangevuld. Op deze manier wordt een proces inzichtelijk en worden gebeurtenissen, hoe leuk of hoe droevig, als informatie aangediend en ervaren.
Bloesemtherapie helpt op deze manier evenwicht te brengen op het mentale en emotionele vlak, waarna het fysieke lichaam ook weer beter in staat is om zichzelf op natuurlijke wijze te kunnen herstellen.
Hoe gebruik je bloesem remedies?
  • Je kunt het direct uit het stockflesje gebruiken. Eén of meerdere druppeltjes onder tong, of in een glas water.
  • Je kunt een doseerflesje maken. 3 of 4x per dag; 4 druppeltjes per keer. Bij voorkeur net na het opstaan, voor het eten en vlak voor het slapen. Je kunt ook afwijken van deze dosering, net wat goed  voelt of waar jij behoefte aan hebt. Soms heb je behoefte aan een hogere dosering en soms aan wat een lagere. Soms gebruik je een remedie maanden lang en soms is 1 druppel voldoende.  Je kunt meerdere remedies met elkaar mengen in één doseerflesje. Persoonlijk zou ik niet meer dan 4 verschillende bloesem remedies met elkaar mengen, zodat je gerichter kan werken op bepaalde thema’s. Wil je hier meer informatie over; neem dan contact op, dan help ik je verder.
  • Je kunt het toevoegen aan sprays, bijvoorbeeld om ruimtes te reinigen, of op bepaalde plekken te sprayen, zoals auto, slaapkamer, maar ook hondenmand of stal.
  • Je kunt het toevoegen aan een glas water of bidon, die je gedurende de dag opdrinkt. Of aan de drinkbak van een dier.
  • Als je een doseerflesje niet opmaakt, kun je de resterende remedie geven aan de bloemen en planten, zowel binnen als buiten.
  • Je kunt het ook uitwendig op je huid druppelen (eventueel door een crème heen), op een aangedane plek, in je handen wrijven, of bijvoorbeeld boven op je hoofd druppelen.
    Bloesemtherapie: Hoe maak ik een doseerflesje?
  • Voeg in een schoon doseerflesje ca. 1 cm alcohol (van biologische kwaliteit, bijvoorbeeld cognac of graanjenever). Wil je geen alcohol gebruiken, dan kun je plantaardige glycerine of appelazijn gebruiken. Vul de rest van het flesje met bronwater of water uit een schone bron uit de natuur. Voeg 2 druppels van één of meerdere bloesem remedies toe aan het flesjes. Plak een etiket op het doseerflesje, met daarop de bloesem remedie(s), de dosering en de datum van preparatie.
Neem voor meer informatie, advies of als je jouw ervaring wilt delen contact op via het contactformulier of neem alvast een kijkje in de Webwinkel
Omgevingsprays
Onder bloesemtherapie verstaan we ook omgevingssprays. Heerlijk geurende sprays gecombineerd met krachtig werkende bloesemremedies. Gemaakt voor verschillende thema’s. Klik hier voor omgevingssprays. Te gebruiken onder andere in huis, de auto, de behandelruimte of op de slaapplek.
Systemen
Er bestaan verschillende systemen en verschillende makers van de remedies. Verschillende systemen uit verschillende landen, hebben hun eigen krachtige kenmerken. Typische kenmerken vloeien voort uit de intentie van de maker van de remedie en van het tijdstip waarop de remedie is gemaakt. De maker bepaalt de kwaliteit, maar ook geografie speelt een rol. Zo kunnen remedies uit specifieke landen helpen om zaken te integreren die specifiek met dat bepaalde land of gedeelte van het land te maken hebben. Zoals bepaalde bloemsoorten die alleen op bepaalde delen van de aarde groeien, of gebergtes die elk hun eigen karakter hebben, maar ook weersomstandigheden die alleen op bepaalde delen van de wereld voorkomen. Zo zijn de weeromstandigheden in Alaska zeer extreem. Niet alleen qua temperatuurverschil per seizoen, maar ook de zon die vliegensvlug en laag ronddraait over het land. Dagelijks staan bloemen hierdoor bloot aan zon en schaduw vanuit alle hoeken. De natuur is gewend aan snel veranderende omstandigheden. Dit is onder andere een belangrijke kwaliteit die de remedies uit Alaska ter ondersteuning kunnen bieden aan de mens die ook te maken heeft met snel veranderende omstandigheden en in die hoedanigheid flexibiliteit kunnen gebruiken.
Het kan dus nodig zijn, dat er behoefte is aan ondersteuning vanuit een specifiek land.
Bloesemtherapie omvat veel verschillende soorten bloesem remedies. Er zijn verschillende makers van over de hele wereld. De intentie van de maker bepaalt onder andere de kwaliteit. Afhankelijk van de thema’s waar jij op wilt werken, kun je een systeem uitkiezen die het best bij je past. Alle systemen die worden beschreven op deze website zijn handgemaakt, middels de buig – of zonnemethode. Er wordt rekening gehouden met het behoud van de natuur en de kwaliteit van de remedies zijn gemaakt naar de intentie van de maker. Niet de productie snelheid staat centraal, zoals het geval als het machinaal wordt geproduceerd, maar kwaliteit staat centraal.  Zoals de natuur het bedoeld heeft.